viernes, 26 de octubre de 2012

Resum de l'arquitectura

VOCABULARI  BÀSIC DE L'ARQUITECTURA
                                               
Hem de saber observar amb detall el tipus de materials amb què està feta, el tractament del mur i els sistemes constructius que utilitza.

ELS MATERIALS:
                                                    
Els materials de construcció dels edificis històrics havien de ser resistents.El més habituals han estat la pedra i el maó. A partir de la Revolució Industrial, també el ferro,l'acer,el formigó armat i el vidre han constituït materials importants en les construccions.

La pedra ha estat el material més utilitzat,si són regulars en forma de paral.lelepípede s' anomenen carreus;si només són regulars per dues cares,s'anomenen carrenous, i si són irregulars es diuen blocs.

El maó ha esta utilitzat en la construcció des d'èpoques molt antigues.Hi ha hagut èpoques en les quals,per raons estètiques es van deixar de fer servir materials construcius, aleshores en els  interiors es van recobrir en diferen materials decoratius,parlem aleshores d'una arquitectura no sincera.

ELS SISTEMES CONSTRUCTIUS:
              
Anomenem sistema constructiu l' estructura o l'esquelet bàsic d'un edifici,hi han tres gran sistemes constructius:el sistema arquitravat,el sistema voltat i el sistema dels nous materials.
                                 
Sistema aquitrevat: consisteix en el predomini absolut de la línia recta vertical,horitzontal o inclinada,els espais interiors solen ser petits.

Sistema voltat: té la base de definició en l'arc com a element suportat,hi predomina la corba,les cobertes voltades i les cúpules permeten espais interiors més amplis i alliberats de columnes.

Nous materials: el mur extern, en no ser necessari com a suport total o parcial de l' edifici,pot esdevenir tot ell una cortina de vidre des de la planta baixa fins el terrat.

L'estudi d'un edifici històric: el procediment. Has de buscar informació observant amb atenció  l'edifici, amb enciclopèdies,als llibres d' història...
Els passos del comentari d'un edifici són: Primerament, la documentació general, a continuació l' anàlisi formal i, finalment, la interpratació i la conclusió

El primer pas: la documentació general: Cal ressenyar-ne els aspectes del vocabulari bàsic que ja hem estudiat: els materials, el tractament del mur i el sistema constructiu.

El segon pas: l'anàlisi forma: Descriure la forma,els elements de suport i els suportats,l'espai interior i l'exterior.

El tercer pas: la interpretació: En un edifici interpretem tres punts claus: el contingut, la funció i les raons fonamentals que expliquen el conjunt,també s´ha de investigar el símbols que hi ha a l' interior o a l'exterior de l'edifici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario